Z vaší země není možné zadat novou objednávku. United States

Katalog

Dostupnost

Novinky

Vepřové maso po asijsku s houbami šiitake

4 porcí - příprava: 15 minut (+ marinování + girlování 30 minut)

200 g dlouhozrnné rýže (kromě jasmínové), předem uvařené • 600 g vepřové panenky, přes vlákno nakrájené na silnější plátky • 8 hvězdiček badyánu • 4 svitky skořice • 200 g čerstvých hub šiitake • 2 lžíce nastrouhané kůry z biopomeranče (efektní nudličky vytvoříte zesterem) • 100 ml...

4 porcí - příprava: 15 minut (+ marinování + girlování 30 minut)

200 g dlouhozrnné rýže (kromě jasmínové), předem uvařené • 600 g vepřové panenky, přes vlákno nakrájené na silnější plátky • 8 hvězdiček badyánu • 4 svitky skořice • 200 g čerstvých hub šiitake • 2 lžíce nastrouhané kůry z biopomeranče (efektní nudličky vytvoříte zesterem) • 100 ml ústřicové omáčky • 2 lžíce omáčky hoisin nebo sójové omáčky • 120 ml rýžového vína čerstvé lístky bazalky (nejlépe thajské) k podávání

1 Předehřejte troubu na 200°C. Z pečicí¬ho papíru si připravte 4 kusy o rozměrech cca 30x30cm. Rozdělte na ně uvařenou rýži, maso, badyán, skořici, houby a pome-rančovou kůru. V misce smíchejte Ostřico¬vou omáčku, omáčku hoisin a rýžové víno. Směsí pokapejte obsah balíčků, poskládej¬te je a uzavřete.

2 Balíčky rozložte na plech nebo rovnou na mřížku a pečte 20-25 minut, aby bylo maso propečené. Pak balíčky vyjměte z trouby, opatrně otevřete (pozor na uni¬kající páru), přidejte bazalku a podávejte.

Pečení v troubě sice nepatří v jihovýchodní Asii k rozšířeným formám domácí přípravy jídla, ale pokud do trouby dáte suroviny v papilotě, vlastně tím imitujete dosti rozšířený typ vaření v páře, kdy se ingredience zabalí do u nás poměrně nedostupných banánových nebo třeba pandanových listů.

NĚCO NAVÍC: Rýži a maso můžete zabalit v několika porcích naráz. Pak je lepší utvořit balíček přímo v pekáčku či na plechu.

Zobrazit

Vepřové maso po asijsku s houbami šiitake V této kategorii není žádné zboží.