Z vaší země není možné zadat novou objednávku. United States

Slevy

Novinky

Vietnamský grilovaný buček bún chả

4 porce

600 g bůčku • 1 stonek citronové trávy • 2 lžičky koření pěti vůní • 1 cibule • 4 stroužky česneku • Citron • 1 lžíce kokosového karamelu • 1 lžička cukru • Sezamové semínko • Olej • Sůl
INGREDIENCE NA PŘÍLOHU: 300 g vlasových rýžových nudlí bún • Ledový salát • Čerstvý koriandr • Perilu křovitou
INGREDIENCE NA OMÁČKU 1 mrkev • 1 k...

4 porce

600 g bůčku • 1 stonek citronové trávy • 2 lžičky koření pěti vůní • 1 cibule • 4 stroužky česneku • Citron • 1 lžíce kokosového karamelu • 1 lžička cukru • Sezamové semínko • Olej • Sůl
INGREDIENCE NA PŘÍLOHU: 300 g vlasových rýžových nudlí bún • Ledový salát • Čerstvý koriandr • Perilu křovitou
INGREDIENCE NA OMÁČKU 1 mrkev • 1 kedlubna • 1 stroužek česneku • Chilli paprička • 3 dcl vody • 5 lžiček cukru • 5 lžiček rybí omáčky • Citron • Sůl

1 Namočte nudle do misky se studenou vodou, aby byly ponořené. Nudle změknou.

2 Z bůčku odstraníme kůži a nakrájíme ho na tenoučké plátky, aby bylo maso po upečení křupavé.

3 Teď je čas na marinádu na maso. Cibuli, česnek a citronovou trávu nasekáme najemno. Smícháme se lžičkou soli, dvěma lžičkami koření pěti vůní, se šťávou z citronu, s olejem a přidáme kokosový karamel. Marinádu promícháme a vložíme do ní maso. Necháme alespoň půl hodiny odležet.

4 Nyní si připravíme omáčku. Oloupanou mrkev a kedlubnu nakrájíme na tenoučké plátky. Se zeleninou si můžete pohrát a vykrájet z ní třeba kytičky. Dáme do misky, lehce osolíme, aby zelenina zkřehla a pustila šťávu. Nyní rozmícháme v teplé vodě cukr, špetku soli, rybí omáčku, nasekaný česnek a citronovou šťávu. Tento nálev nalijeme na zeleninu a promícháme. Podle chuti případně dochutíme některou z ingrediencí.

5 Namarinované maso pokládáme na grilovací rošt a opečeme. Pokud nemáme gril, rozložíme maso na pečící papír na plech. Vložíme do rozpálené trouby na 200°C a pečeme, dokud není maso křupavé a zlatavé – cca 20 minut. Posypeme sezamem.

6 Když je maso skoro hotové, uvařte nudle. Sceďte vodu a nudle vložte do vroucí osolené vody s trochou oleje. Nudle bún se vaří cca 5 minut. Že jsou hotové poznáte tak, že jsou elastické, když je natáhnete. Když jsou uvařené, scedíme je a propláchneme studenou vodou, necháme okapat.

7 Na talíř nebo misku si připravte ledový salát, perilu a koriandr. Nandejte nudle a na ně bůček. Do omáčky si můžete maso s nudlemi namáčet, ale praktičtější je, vylít si jí přímo na nudle. Omáčka pokrm doladí k dokonalosti.

Zobrazit

Vietnamský grilovaný buček bún chả Počet produktů: 6

Zobrazeno 1 – 6 z 6 položek
Zobrazeno 1 – 6 z 6 položek