You cannot place a new order from your country. United States

Reduced price!

Chilli papričky (libovolné množství) 100 g

New

Cena za 100 g: 46,5 Kč


Používají se papričky čerstvé a sušené, dále pomleté a ve směsích spolu česnekem, majoránkou, hřebíč…

More details

skladem

Add to wishlist

Data sheet

Váha 100 g
Země původu Vietnam

More info

Používají se papričky čerstvé a sušené, dále pomleté a ve směsích spolu česnekem, majoránkou, hřebíčky novým kořením, cuminem a někdy i cibulovým práškem. Potravinářský průmysl i hospodyňky chilli využívají přípravě masových i nakládaných zeleninových konzerv ( např. Kim-Chi), uzenin, konzervaci ryb a vytváření různých např. grilovacích směsí. Používá se na kořenění zejména jižních zelenin, přidává do masových šťáv a jídel, jak z vepřových tak hovězích i rybích mas. Můžeme mleté chilli použít i při přípravě hrachu, čočky, krémových a masových a rybích polévek, dále při pečení včetně kuřat, husí, kachen a zcela nezbytné jsou v guláších (např. "Chilli con Carne", Gulyás ) a omáčkách ("Tabasco"). Chilli je typickým kořením jihoamerické (např. v "Empanadas", "Euchiladas"), indické, čínské, thajské, indonéské ("Sambal") kuchyních aj. se širokým spektrem použití.

Chilli papričky pálí, protože obsahují látku zvanou kapsaicin, která se dobře rozpouští v tucích, proto zapíjíme mlékem, pro zmírnění palčivosti. Povzbuzuje krevní oběh, snižuje hladinu cholesterolu a omezuje tvorbu tukových depozic v tepnách. Také ředí krev a předchází tak vzniku trombózy, srdečního infarktu a mozkové mrtvice. Jedná se o velmi prospěšnou látku v mnoha ohledech.

Obsahují vitamíny C, karoten B a E, draslík a vápník. Významně posilují imunitní systém. Zabíjejí rakovinotvorné buňky. Také podporují chuť k jídlu.


Základními druhy chilli papriček

  • Capsicum annuum - velké sladké papriky, cayenne, jalapeňos a chiltepin
  • Capsicum frutescens - tabasco
  • Capsicum chinense - naga, habanero
  • Capsicum pubescens - rocoto
  • Capsicum baccatum - aji.

Exotický druh, který převážně roste v tropech a v subtropech Indie, Čína, Japonsko a Vietnam.

Chilli paprička, též taky kayenská pepř nebo kajénské pepř.

Používají se jako koření pro svou pálivou chuť a následné účinky. Podle indiánů, kteří tyto papričky používali pro své opojné nápoje, je přezívali bůh ohně.

Tento produkt se používá v těchto receptech

Reviews

Grade 
2017-03-27

Šourkovi

Senzační!

Grade 
2017-01-11

Jan

Výborné!!

Write your review !

Write a review

Chilli papričky (libovolné množství) 100 g

Chilli papričky (libovolné množství) 100 g

Cena za 100 g: 46,5 Kč


Používají se papričky čerstvé a sušené, dále pomleté a ve směsích spolu česnekem, majoránkou, hřebíč…

Write a review

5 other products in the same category: